5 vragen over de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening

1. Wat is de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening? 

Met de Vlaamse energielening kan je tot 15 000 euro lenen aan 0% interest. Je gebruikt dit geld om te investeren in energiezuinige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie of een energiezuinige verwarmingsketel.

Met de Limburgse renovatielening kan je tot 30 000 euro lenen aan 1,5% interest. De helft van dit geld gebruik je om te investeren in energiezuinige maatregelen. Met de andere helft kan je andere investeringen doen in je woning.

2. Welke voordelen levert een Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening op?

Naast het voordelige rentetarief (0% of 1,5%), krijg je altijd gratis en onafhankelijk advies. Een professionele adviseur helpt je met de keuze van aannemers, het bestuderen van offertes en geeft advies over de premies die je kan aanvragen. Zo ben je zeker dat je slim investeert, geen eurocent premie laat liggen én snel de voordelen van je investeringen zal voelen. In je woning én in je portemonnee.

3. Kan iedereen zo’n lening aanvragen?

Om in aanmerking te komen voor een Vlaamse energielening aan 0% interest, moet je aan één van volgende voorwaarden voldoen:

  • Verhoogde tegemoetkoming
  • Beschermde afnemer
  • Een gezamenlijk belastbaar inkomen hebben van of lager dan 32 980 euro, verhoogd met 1.720 euro per persoon ten laste. (er wordt gekeken naar het inkomen van 3 jaar terug)
  • Gezinnen die genieten van exclusief nachttarief

Limburgers die niet in aanmerking komen voor een lening aan 0% interest, kunnen nog altijd een voordelige lening met advies krijgen aan 1,5% interest via de Limburgse renovatielening. Je kan dan tot maximum 30 000 euro lenen. 

Wie recht heeft op een Vlaamse energielening aan 0%, kan bijkomend 15 000 euro lenen met de Limburgse renovatielening aan 1,5%. Het totale leenbedrag kan nooit groter zijn dan 30 000 euro.

4. Hoe gaat het in zijn werk?

Een professionele adviseur begeleidt je bij het nemen van belangrijke keuzes (slim renoveren, aannemer, bestuderen van offertes, premie aanvragen…). Je lening dossier volg je in alle vertrouwen op bij onze erkende kredietmaatschappij.

5. Hoe vraag ik een voordelige energielening aan?

Bel naar Ilse Verleysen, 089/77 81 29, of stuur een mail: info@energiehuislimburg.be, meer info: www.energiehuislimburg.be.

Meer info

www.energiehuislimburg.be

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info, via mail info@energiehuislimburg.be of telefonisch op het nummer 089 77 81 29

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
Email
Scroll to Top