Uw werf goed verzekerd met Bouwplaats +

Als ondernemer in de bouwsector is het werfrisico geen onbekende voor u.  80% van uw kosten zitten in het werk dat u realiseert op de bouwplaats.  Dat is een groot kapitaal dat blootgesteld wordt aan allerlei risico’s.  Sterker nog, met een marge die doorgaans onder de 3% ligt is het eigenlijk onverantwoord om deze risico’s niet af te dekken.   De verzekering Alle Bouwplaats Risico’s is een uitstekend middel hiervoor, maar er hangt een prijskaartje aan.    Bouwunie Limburg nam in 2016 al initiatief om een drempelverlagende oplossing hiervoor te onderhandelen, in samenwerking met gespecialiseerd verzekeringsmakelaar RiskSolutions. 

Wat is een verzekering Alle Bouwplaats Risico’s of kortweg ABR?

Een ABR-verzekering zorgt er in eerste instantie voor dat het gebouw in opbouw of de renovatiewerken zelf verzekerd zijn, ongeacht eventuele aansprakelijkheid die erbij betrokken is.  Op die manier wordt bij schade discussie vermeden want alle betrokken partijen zijn medeverzekerden.  Er zijn immers vaak heel wat mensen aan het werk en die kunnen allemaal fouten maken. Bovendien kan de schade erg verschillend zijn: schade aan de (toekomstige) woning zelf door een brand, door weersomstandigheden, maar ook schade bij anderen, zoals de buren in een aanpalende woning, enzovoort.   Het voordeel voor u als aannemer is dat uw eigen werk vergoed wordt bij schade.  Het voordeel voor de bouwheer is dat hij kan bouwen zonder zorgen.

De Pluspunten van Bouwplaats+

Buiten het verzekeren van uw eigen werk hebben we uiteraard een hele reeks extra waarborgen in de polis voorzien.   Wij willen immers een complete oplossing aanbieden voor alle betrokken partijen.  Een hele opsomming zou ons te ver leiden, dus zetten we de 3 belangrijkste pluspunten op een rij:

Schade door conceptfouten en gebreken in de materialen zijn bijvoorbeeld meeverzekerd,  wat door architecten zeer positief wordt onthaald.  Ook schade die binnen het eerste jaar na oplevering pas zichtbaar wordt, komt in aanmerking voor een vergoeding.  Denk bijvoorbeeld aan waterschade die pas optreedt na de eerste storm.  En de aansprakelijkheid t.o.v. derden wordt meeverzekerd.  Voor de bouwheer is dit in eerste rang waardoor hij zich geen zorgen meer moet maken over burenhinder (bvb. barsten en scheuren bij de buren nav droogzuiging of trillingen).

Sterk tarief en snelle service!

Een kwalitatieve A.B.R.-verzekering betaal je vandaag al snel 950 euro aan minimumpremie.  Voor een verbouwing of nieuwbouw van pakweg 200.000 euro is dat vaak te veel geld om de bouwheer ook daadwerkelijk die verzekering te laten nemen.  Bij Bouwplaats+ hebben we de minimumpremie herleid naar 500 euro (548,70 euro incl. taksen) en dat voor werven tot 238.000 euro.   Maar ook voor werven boven dit budget ligt er een zeer sterk tarief klaar.

Een 2e drempel zijn de formaliteiten die aan een dergelijke verzekering vooraf gaan.  We gaan ervan uit dat een aannemer, lid van Bouwunie, weet wat hij doet.  Naast de aard en de ligging van de werken hebben we meestal enkel het bouwbudget en de bouwtermijn nodig om een voorstel uit te werken.  De technische uitvoering laten we aan u, dat is tenslotte uw stiel!  Eenvoud en snelheid dus.  Als een specifiek risico van uw werf dan toch extra aandacht vraagt, nemen wij contact op.  Want een goede risicoafdekking, dat is dan weer onze stiel !

Schade, wat nu ?

De belangrijkste reden waarom Bouwunie Limburg voor RiskSolutions koos als structureel partner is onze positie als onafhankelijk makelaar met specialisatie in de bouwsector.  Binnen Bouwplaats+ verzorgen wij dus uiteraard ook het schadebeheer, op een efficiënte en professionele manier.

Voor wie ?

Aannemers kennen de verzekering ABR al langer en appreciëren naast een sterk tarief vooral de goede waarborgen en de efficiëntie van deze verzekeringsoplossing.   Als bouwheer kan je ook beroep doen op deze kwalitatieve oplossing en meteen heel uw project van A tot Z verzekeren.

Het volstaat om een mailtje te doen op onderstaande coördinaten met de werfgegevens om een offerte te krijgen.

Contact: peter.vermiert@risksolutions.be

Wist je dat…

… bij veel renovatiewerken uw reguliere BA-verzekering als aannemer niet volstaat ?  Zodra u de stabiliteit van de bestaande woning wijzigt kan de BA verzekeraar immers gevolgschade uitsluiten.   Een voorbeeld daarvan: een dragende (buiten)muur wegnemen om een leefruimte te vergroten .  Als u dit goed en correct wil verzekeren is bouwplaats+ een goede oplossing.

Wat weet de bouwheer zelf eigenlijk van het “werfrisico” ?

Tijdens een recente editie van bouwinnovatie hebben studenten van PXL een enquête afgenomen bij 200 bezoekers die effectieve bouw of renovatieplannen hebben.  We lieten hen peilen naar hun kennis over de risico’s die ze tijdens een bouwproject kunnen tegenkomen… en wie de rekening daarvan uiteindelijk betaalt.

Uit de resultaten blijkt dat de 60% van de bouwheren ervan uitgaat dat één van de verzekeringen tussenkomt, terwijl dit slechts in 1 van de 5 gestelde cases het geval is.  Sterker nog. De bouwheer maakt eigenlijk het vaakst de reflex naar “de verzekering van de aannemer”.

Als je geen ervaring hebt in de bouwsector worden eenvoudige voorbeelden vrij snel te complex voor bouwheren.  Het is niet dat de bouwheren die we ondervraagd hebben er niet wakker van liggen, integendeel.  Ze kennen de risico’s gewoon onvoldoende.  Na de enquête kwamen er dan ook telkens veel vragen.  Als we hen dan vertelden dat een goede verzekering die dit alles afdekt al kan vanaf 500 euro, vindt de bouwheer dit een kleine investering om op zijn 2 oren te slapen.”

Diezelfde enquête werd trouwens bij de leden van bouwunie afgenomen.  Daaruit blijkt dat zij beter ingelicht zijn dan de bouwheer, maar toch ook vaak ten onrechte denken dat de verzekering BA tussenkomt terwijl enkel een goede ABR verzekering een oplossing kan bieden voor het werk in opbouw of in renovatie.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top