OVER BOUWUNIE LIMBURG

BOUWUNIE Limburg Unie van het KMO-bouwbedrijf, verenigt de zelfstandigen en KMO’s uit de diverse deelsectoren uit de bouw in één sterke unie. Bouwunie komt op voor hun belangen. Ze verstrekt gespecialiseerd advies, doet aan lobbying, legt eigen accenten, verkondigt eigen standpunten en biedt een platform waar collega’s bouwkmo’s elkaar kunnen ontmoeten.

De mensen die het te bewandelen pad voor Bouwunie Limburg uittekenen, zijn aannemers, bedrijfsleiders die hun eigen centen in hun onderneming gestoken hebben, die daarmee risico’s lopen en iets willen creëren. Bouwunie Limburg telt ruim 1.200 leden. Ze richt zich tot zelfstandige ondernemers, gespecialiseerde kmo’s en kmo’s die totaaloplossingen aanreiken. Bouwunie is aangesloten bij UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

Bouwunie Limburg telt op dit moment 7 deelsectoren (Algemene & Ruwbouwaannemers, Dakwerkers, Schrijnwerkers & Interieurbouwers, Schilders & decorateurs, Chape- vloerbedrijven, tegelzetters & natuursteenbewerkers, Stukadoor & afbouwbedrijven en Installateurs). Gelet op de evolutie in de diverse sectoren en de overlappingen en synergiën die er nu reeds bestaan wil Bouwunie Limburg op termijn evolueren naar 3 grote afdelingen, zijnde Ruwbouw & Dak, Installateurs en Afwerking.

WAAROM DEZE BOUWSECTORGIDS.BE?

Al onze leden zijn ondergebracht in één van de bovenstaande deelsectoren en nog een heel aantal andere sectoren.
Ben je op zoek naar een vakman in je buurt, geef dan op de homepage je gewenste locatie op en maak je keuze. Je kan ook op naam zoeken als je op zoek bent naar een specifiek lid van Bouwunie.

Bent u aannemer en nog geen lid van Bouwunie Limburg? Meld u dan aan via deze link. U wordt dan meteen zichtbaar op de Bouwsectorgids.

WAAROM LID WORDEN?

Over Bouwunie Limburg

Bouwunie
is er voor jou
en je bedrijf.

Om je de antwoorden en informatie te geven als je ze nodig hebt. Om je te helpen als het moeilijk wordt. Om jouw gedacht tegen politici te zeggen. Dankzij de intense samenwerking tussen Bouwunie en UNIZO, ben je lid van beide organisaties voor hetzelfde lidgeld. Eén lidmaatschap voor twee sterke organisaties. Een extra voordeel voor jou dus.

Je bent altijd up-to-date

Je hebt weinig tijd. Maar je blijft graag op de hoogte. Bouwunie geeft je de belangrijkste headlines en wijzigingen van wetgevingen. Alle andere essentiële informatie voor je sector krijg je van zodra deze beschikbaar is. Zo mis je niets.

Jouw experts ter zake

Je hebt geen batterij adviseurs, juristen en fiscalisten in huis. Aan vragen nochtans geen gebrek. Daarom staan de experts van Bouwunie & UNIZO elke dag voor je klaar. Je doet als lid steeds gratis beroep op de Bouwunie Adviesdienst. Al jouw adviseurs verzameld op één plek. Handig toch?

Gebruik tools om efficiënter te ondernemen

Bouwunie is elke dag in de weer om je gemakkelijker te laten ondernemen. Je gebruikt onze handige tools om effectief tijd te winnen. Op zoek naar een modelbrief of een risico-analyse? Download via www.bouwunie.be onmiddellijk je exemplaar. Exclusief en gratis voor jou als lid.

Jouw persoonlijke bodyguard

In het overleg met ministers, vakbonden en alle andere instanties zijn Bouwunie & UNIZO jouw stem. Jouw administratieve rompslomp verhelpen, je oneerlijke concurrenten bestrijden, je verzoening begeleiden,… Dagelijks leggen we concrete voorstellen op tafel bij de overheid. Heb je individuele problemen met vakbonden? Ook dan komen we graag tussenbeide.

Een uitgebreid netwerk voor jou om in te groeien

Bouwunie & UNIZO brengen ondernemers samen om hen te informeren. Vaak de eerste stap richting een duurzame samenwerking met andere leden. Het aanbod is haast onuitputtelijk. Infosessies, seminaries, opleidingen, evenementen, webinars en werfbezoeken. Je neemt als lid gratis deel. Of geniet van een stevige korting.

Maak deel uit van de community

Maak je onderneming gratis bekend op www.vinduwaannemer.be. Zo vinden maandelijks meer dan 10.000 bezoekers snel de weg naar je bedrijf. Ook op Facebook, X en LinkedIn volg je Bouwunie op de voet, en hou je contact met collega’s.

ONZE PARTNERS

Bouwunie Limburg werkt samen met een aantal trouwe partners (in alfabetische volgorde):